Varkensreepjes met Bloemkool in Sojasaus
Een snelle en smaakvolle maaltijd met varkensvlees met bloemkool. Dit makkelijke gerecht staat in een handomdraai op tafel.
Ingrediënten
- 400 gram Hamlappen
- 4 eetlepels Sojasaus
- 2 eetlepels Droge sherry
- 1 eetlepel Suiker
- 1 middelgrote Bloemkool
- 8 eetlepels Olie
- 1 teentje Knoflook
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
- naar smaak Water
Instructies
- Allereerst, snijd het vlees in smalle repen.
- Speel even voor chemicus en meng de helft van de sojasaus met de sherry en de suiker in een schaaltje.
- Giet dit over je vlees, schep het om en laat het minimaal een uurtje chillen in de koelkast.
- Tijd voor de bloemkool!
- Snijd de dikke stronk eraf en verdeel de bloemkool in stukjes van 1/3 tot 1/2 cm dikte.
- Zeg maar dag tegen de stronk, die heb je niet meer nodig.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en geef de bloemkool een warm bad.
- Roerbak de bloemkool in 10-12 minuten bijna gaar.
- Schep de groente uit de pan, want het is even 'solo-tijd' voor het vlees.
- Verwarm de rest van de olie en laat het gemarineerde vlees langzaam garen.
- Schep af en toe om, zodat het een mooi kleurtje krijgt.
- Voeg de rest van de sojasaus en de geperste knoflook toe.
- Een scheutje water erbij voorkomt dat je vlees verliefd wordt op de bodem van de pan en vast blijft plakken.
- Als het vlees gaar is, is het tijd voor de reünie!
- Doe de bloemkool erbij, voeg wat peper toe en laat het geheel even goed doorwarmen.
- Proef je meesterwerk en voeg naar smaak nog wat sojasaus, peper of zout toe.
- Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte witte rijst of noedels. Wil je extra groente? Serveer er dan een frisse komkommersalade bij.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
