Varkensvlees met Paprika-Uien Saus
Een klassieke varkensvlees met ui en paprika saus. Snel, simpel en vol van smaak. Perfect voor een doordeweekse avond.
Ingrediënten
- 400 gram Varkensvlees
- naar smaak Citroensap
- 100 gram Boter
- 2 Uien
- 2 Paprika's
- naar smaak Zout
- naar smaak Peper
- 1 theelepel Kerriepoeder
- naar smaak Bloem
- 2 Bouillontabletten
- circa 200 ml Water
- 2 eetlepels Room
Instructies
- Snijd het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed en druppel er citroensap over.
- Pel de uien en hak ze in niet al te kleine stukken.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
- Verhit de boter in een pan en bak het vlees hierin tot het bruin is, maar nog niet helemaal gaar.
- Voeg de paprika, de ui, wat zout en peper en 1 theelepel kerriepoeder toe en laat alles samen op een niet te hoog vuur circa 45 minuten bakken.
- Los de twee bouillontabletten op in circa 200 ml water.
- Strooi wat bloem over het vlees en de groenten en voeg al roerend de opgeloste bouillon toe.
- Schenk er al roerend 2 eetlepels room bij.
- Maak het geheel op smaak af met extra zout en peper indien nodig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dit gerecht is heerlijk met droge rijst en een bijpassend zoetzuur, zoals augurken.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een volle, droge witte wijn zoals een Viognier.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1 g