Varkensvlees met Paprika-Uien Saus

Een rustieke foodfoto van malse stukjes varkensvlees in een glanzende paprika-uien saus met rode en gele paprika, geserveerd in een kom op een donkere houten tafel met uien en paprika’s eromheen.

Varkensvlees met Paprika-Uien Saus

Een klassieke varkensvlees met ui en paprika saus. Snel, simpel en vol van smaak. Perfect voor een doordeweekse avond.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
kostprijs per persoon € 4,50 per persoon (schatting)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram Varkensvlees
  • naar smaak Citroensap
  • 100 gram Boter
  • 2 Uien
  • 2 Paprika's
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 1 theelepel Kerriepoeder
  • naar smaak Bloem
  • 2 Bouillontabletten
  • circa 200 ml Water
  • 2 eetlepels Room

Instructies

  • Snijd het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed en druppel er citroensap over.
  • Pel de uien en hak ze in niet al te kleine stukken.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
  • Verhit de boter in een pan en bak het vlees hierin tot het bruin is, maar nog niet helemaal gaar.
  • Voeg de paprika, de ui, wat zout en peper en 1 theelepel kerriepoeder toe en laat alles samen op een niet te hoog vuur circa 45 minuten bakken.
  • Los de twee bouillontabletten op in circa 200 ml water.
  • Strooi wat bloem over het vlees en de groenten en voeg al roerend de opgeloste bouillon toe.
  • Schenk er al roerend 2 eetlepels room bij.
  • Maak het geheel op smaak af met extra zout en peper indien nodig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Dit gerecht is heerlijk met droge rijst en een bijpassend zoetzuur, zoals augurken.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een volle, droge witte wijn zoals een Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Saus / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Fusion
Jaargetijde: Herfst