Velouté de Courgettes met Waterkers en Courgettebolletjes
Een frisse en romige courgettesoep met een vleugje waterkers en delicat geplukte courgettebolletjes, ideaal als voorgerecht.
Equipment
- Meloenboor
Ingrediënten
- 15 g boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 bosje waterkers grof gesneden
- 2 kleine courgettes ongeschild
- Zout en peper naar smaak
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 1 dl slagroom
Instructies
- Sjalotjes bakken: Smelt de boter in een grote pan en bak de gesnipperde sjalotjes 5 minuten op laag vuur.
- Waterkers en courgettes toevoegen: Voeg de waterkers toe aan de pan en bak samen met de sjalotjes.
- Snijd de courgettes in stukken, voeg ze toe met zout en peper en bak nog 10-15 minuten zachtjes.
- Courgettebolletjes maken: Gebruik een meloenboor om 7 bolletjes uit de courgettes te steken per persoon.
- Kook de bolletjes even in kokend water en spoel ze koud af.
- Pureren: Pureer het courgettemengsel in een keukenmachine en zeef het mengsel om een fijne soep te krijgen.
- Soep afmaken: Voeg de warme groentebouillon toe aan de gepureerde soep.
- Breng het geheel aan de kook en roer de room erdoor.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm de soep goed door.
- Serveren: Verdeel de soep over de kommen en garneer met de courgettebolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte, frisse Chardonnay of Sauvignon Blanc past perfect bij de verfijnde smaken van deze soep, vooral de frisse waterkers en courgette.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 450 g | Sugar: 5 g