Verfijnde Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met Witloof en Citroen

Verfijnde carpaccio van sint-jakobsschelpen, dun gesneden en geserveerd op een bedje van fijn witloof, besprenkeld met citroensap, olijfolie, roze peperbolletjes en grof zeezout, op een elegant wit bord in een minimalistische keuken met zachte verlichting.

Verfijnde Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met Witloof en Citroen

Een verfijnde carpaccio van sint-jakobsschelpen geserveerd met fris witloof en een subtiele citroendressing. Dit elegante voorgerecht is perfect voor een feestelijk diner.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 verse sint-jakobsvruchten
  • 2 stronkjes witloof
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel olie bijvoorbeeld olijfolie
  • 1 eetlepel roze peperbolletjes
  • Grof zeezout

Instructies

  • Snijd het witloof fijn en meng het met het sap van 1 citroen, olie en roze peperbolletjes.
  • Breng het mengsel op smaak met grof zeezout en verdeel het over vier bordjes.
  • Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes en schik ze op het witloof.
  • Serveer de carpaccio van sint-jakobsvruchten meteen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze carpaccio, omdat het de delicate smaken van de sint-jakobsschelpen en het witloof perfect aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 12 g | Vet: 8 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst België
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Koolhydraat arm / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst