Verfijnde Zalm-Garnalencocktail met Citroenmayonaise

Verfijnde Zalm-Garnalencocktail met Citroenmayonaise

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Kleine mengkom
  • Lepel
  • Vier coupes of serveerkommen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 bakjes Hollandse garnalen zalmblokjes en dillemix (a 100 g per bakje)
  • Dunne sneetjes toast voor erbij

Instructies

  • Roer in een kleine mengkom de mayonaise los met de kwark en het citroensap tot een gladde citroenmayonaise.
  • Verdeel de garnalen, zalmblokjes en dillemix over vier coupes of serveerkommen.
  • Schep de citroenmayonaise over de garnalen- en zalmmix.
  • Serveer direct met dunne sneetjes toast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze cocktail met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Deze wijnen complementeren de lichte en frisse smaken van de citroenmayonaise en het zeevruchtenmengsel.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 15 g | Vet: 9 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken