Verfrissend Kaki Honing Yoghurtijs
Geniet van dit verfrissende kaki honing yoghurtijs als een heerlijk dessert op een warme dag!
Ingrediënten
- 5 rijpe kaki's
- 100 ml vloeibare honing
- 300 ml biogarde roer naturel yoghurt
- 2 eetlepels gepelde ongezouten pistachenoten
Instructies
- Schil 4 kaki's en verwijder eventuele harde stukjes aan de bovenkant.
- Snijd het vruchtvlees in stukken.
- Pureer het kaki vruchtvlees met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Meng tweederde van de kakipuree met de honing door de yoghurt.
- Dek het yoghurtmengsel af met plasticfolie en zet het in de diepvries.
- Laat het mengsel in 2-3 uur bijna bevriezen.
- Bewaar de resterende kakipuree afgedekt in de koelkast.
- Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Schil de overgebleven kaki en snijd deze in mooie plakken.
- Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met een staafmixer of roer het goed door met een vork.
- Schenk de gepureerde kaki in vier dessertschaaltjes.
- Schep het bijna bevroren yoghurtmengsel erop en leg er een paar plakjes kaki naast.
- Bestrooi het geheel met de geroosterde pistachenoten.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 4 g | Sugar: 34 g