Verfrissende Lentesoep met Peultjes en Garnalen
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- ¼ citroen
- 2 potten gevogeltefond à 380 ml
- 200 g peultjes
- 200 g garnalen
- ½ zakje peterselie à 30 g, fijngeknipt
Instructies
- Boen de citroen goed schoon en rasp de schil fijn.
- Breng de gevogeltefond met de citroenrasp en 750 ml water aan de kook.
- Maak de peultjes schoon en snijd ze in ruitvorm.
- Voeg de peultjes toe aan de bouillon en kook ze in 3 minuten beetgaar.
- Roer de laatste minuut de garnalen door de soep en verwarm kort mee.
- Verdeel de soep over zes diepe borden en bestrooi met fijngeknipte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij deze lichte lentebouillon. De citrusachtige tonen van de wijn vullen de frisheid van de citroenrasp aan en vormen een mooie aanvulling op de zachte smaken van de peultjes en garnalen.Voedingswaarden
Calories: 70 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 8 g | Vet: 2 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g