Verfrissende Lentesoep met Peultjes en Garnalen

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • ¼ citroen
  • 2 potten gevogeltefond à 380 ml
  • 200 g peultjes
  • 200 g garnalen
  • ½ zakje peterselie à 30 g, fijngeknipt

Instructies

  • Boen de citroen goed schoon en rasp de schil fijn.
  • Breng de gevogeltefond met de citroenrasp en 750 ml water aan de kook.
  • Maak de peultjes schoon en snijd ze in ruitvorm.
  • Voeg de peultjes toe aan de bouillon en kook ze in 3 minuten beetgaar.
  • Roer de laatste minuut de garnalen door de soep en verwarm kort mee.
  • Verdeel de soep over zes diepe borden en bestrooi met fijngeknipte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij deze lichte lentebouillon. De citrusachtige tonen van de wijn vullen de frisheid van de citroenrasp aan en vormen een mooie aanvulling op de zachte smaken van de peultjes en garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 70 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 8 g | Vet: 2 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Suikervrij