Verfrissende paprikasalsa met chili en tomaat

Zomers paprikasap met tomaat en chili, geserveerd ijskoud in een glas met limoen en koriander – een pittige sap met chili, gezonde koude groentedrank en gele groentesalsa boordevol vitamine C.

Verfrissende paprikasalsa met chili en tomaat

Een pittige en koele groentedrank met paprika, tomaat en chili. Rijk aan vitamine C en perfect voor een zomerse oppepper.
Porties: 1 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 chilipeper schoongemaakt
  • 2 paprika’s in stukjes
  • 2 tomaten in vieren
  • Citroensap naar smaak
  • IJs fijngemalen
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Doe de paprika, tomaat, chilipeper, zout en citroensap in de sapcentrifuge.
  • Maal tot een gladde mix.
  • Vul een glas met fijngemalen ijs.
  • Schenk het groentesap over het ijs.
  • Serveer direct, ijskoud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met een schijfje limoen en een takje koriander voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing – dit is een alcoholvrije groentedrank.

Voedingswaarden

Calories: 52 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 1 g | Zout: 0 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Koude Dranken / Sapjes
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch