Verfrissende paprikasalsa met chili en tomaat
Een pittige en koele groentedrank met paprika, tomaat en chili. Rijk aan vitamine C en perfect voor een zomerse oppepper.
Equipment
- glas
- sapcentrifuge
Ingrediënten
- 1 chilipeper schoongemaakt
- 2 paprika’s in stukjes
- 2 tomaten in vieren
- Citroensap naar smaak
- IJs fijngemalen
- Zout naar smaak
Instructies
- Doe de paprika, tomaat, chilipeper, zout en citroensap in de sapcentrifuge.
- Maal tot een gladde mix.
- Vul een glas met fijngemalen ijs.
- Schenk het groentesap over het ijs.
- Serveer direct, ijskoud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een schijfje limoen en een takje koriander voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing – dit is een alcoholvrije groentedrank.
Voedingswaarden
Calories: 52 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 1 g | Zout: 0 g | Sugar: 6 g