Vietnamese Pho met Garnalen en Verse Koriander

Vietnamese Pho met Garnalen en Verse Koriander

Een aromatische Vietnamese Pho boordevol verse groenten en garnalen. Perfect voor een lichte en gezonde maaltijd!
Porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram noodles
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 uien gesneden
  • 150 gram garnalen
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 50 gram wortels in schijfjes
  • 100 gram taugé
  • ½ courgette fijn gesneden
  • Flinke blok gember fijn gesneden
  • Verse koriander naar smaak
  • Beetje munt fijn gesneden
  • 2 zongedroogde tomaten in stukjes gesneden (optioneel)

Instructies

  • Breng 1 liter water aan de kook en voeg de groentebouillonblokjes toe.
  • Voeg vervolgens de gesneden uien, gember, knoflook, wortels, courgette, steranijs en kruidnagels toe.
  • Laat de soepbasis ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen om de smaken te laten ontwikkelen.
  • Verwijder de steranijs en kruidnagels uit de soep en voeg de noodles toe.
  • Laat de soep opnieuw opwarmen en voeg de laatste 2 minuten de garnalen toe, zodat ze net gaar worden.
  • Leg in diepe borden een handje taugé, wat verse koriander, munt en indien gewenst stukjes zongedroogde tomaat.
  • Schenk de hete soep met noodles en garnalen over de groenten in de borden.
  • Serveer direct met stokbrood voor een complete maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner, die goed past bij de frisse en kruidige smaken van de Pho.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 4 g | Zout: 3.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Vietnam
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Pescatarian