Vissaus met Saffraan en Gedroogde Tomaten

Een klein kommetje romige vissaus met saffraan, met een rijke, goudgele kleur en fijne stukjes gedroogde tomaat, geserveerd in een lichte vintage keuken met pastelkleuren en subtiele kerstdecoratie.

Vissaus met Saffraan en Gedroogde Tomaten

Een luxe vissaus met saffraan en gedroogde tomaten, perfect om visgerechten te verrijken met een aromatische en romige saus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 draadjes saffraan
  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 dl visbouillon
  • 2 dl slagroom
  • 4 gedroogde tomaten heel fijn gesneden (potje)
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Week de saffraan in 2 eetlepels heet water.
  • Smelt de boter in een pan en bak de sjalotjes 5 minuten op zacht vuur tot ze glazig zijn.
  • Voeg de visbouillon toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Voeg de slagroom, saffraan en gedroogde tomaten toe en laat de saus op zacht vuur inkoken tot sausdikte.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een geurige frisse Sancerre of een Sauvignon Blanc uit de Loire, past uitstekend bij deze romige saffraansaus en visgerechten.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 400 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst