Vissaus met Saffraan en Gedroogde Tomaten
Een luxe vissaus met saffraan en gedroogde tomaten, perfect om visgerechten te verrijken met een aromatische en romige saus.
Equipment
Ingrediënten
- 8 draadjes saffraan
- 2 eetlepels boter
- 2 sjalotjes fijngesnipperd
- 2 dl visbouillon
- 2 dl slagroom
- 4 gedroogde tomaten heel fijn gesneden (potje)
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Week de saffraan in 2 eetlepels heet water.
- Smelt de boter in een pan en bak de sjalotjes 5 minuten op zacht vuur tot ze glazig zijn.
- Voeg de visbouillon toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
- Voeg de slagroom, saffraan en gedroogde tomaten toe en laat de saus op zacht vuur inkoken tot sausdikte.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een geurige frisse Sancerre of een Sauvignon Blanc uit de Loire, past uitstekend bij deze romige saffraansaus en visgerechten.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 400 g | Sugar: 2 g