Voorjaarsasperges Gemarineerd in Riesling
Licht, verfijnd en vol van smaak – deze gemarineerde asperges in Riesling zijn een elegante toevoeging aan elke voorjaarsmaaltijd.
Equipment
- Aspergeschiller
Ingrediënten
- 1 kilo witte asperges
- 2 ½ dl witte wijn Riesling of Pinot Blanc
- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 2 eetlepels olie
- 1 takje verse tijm of ¼ theelepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels verse bieslook fijngehakt
- 1 ei
Instructies
- Schil de asperges met een aspergeschiller van vlak onder de punt naar beneden.
- Snijd de houtachtige uiteinden (ca.
- 3 cm) af.
- Breng in een pan ¼ liter water, witte wijn, bouillonblokje en olie aan de kook.
- Voeg de asperges, tijm en de helft van de bieslook toe.
- Kook de asperges in 10 minuten beetgaar.
- Haal de pan van het vuur en laat de asperges afkoelen in het kookvocht.
- Laat ze minimaal 1 uur marineren.
- Kook het ei hard in een steelpan, laat het afkoelen en hak het fijn.
- Breng de asperges opnieuw kort aan de kook.
- Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Leg de asperges op een platte schaal.
- Garneer met het gehakte ei en de resterende bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze asperges met een romige aardappelpuree en een frisse groene salade voor een uitgebalanceerd gerecht.
Wijnadvies:
Een frisse Riesling of Pinot Blanc past perfect bij dit gerecht, omdat de wijn de subtiele smaak van de asperges aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 140 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g