Warme Vijgen met Gorgonzola

Een rustieke houten tafel met een bordje warme, rijpe vijgen gevuld met romige gorgonzola, op smaak gebracht met slagroom. Het gerecht is eenvoudig maar elegant, met een gezellige uitstraling en een subtiele mix van zoet en hartig.

Warme Vijgen met Gorgonzola

Warme, rijpe vijgen gevuld met romige gorgonzola, een snel en elegant dessert.
Porties: +
Voorbereidingstijd 5 minuten
magnetron 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Magnetronbestendige schaal
  • mes

Ingrediënten

  • 4 rijpe vijgen
  • 75 g gorgonzola
  • ½ dl slagroom
  • Optioneel:
  • crème fraîche

Instructies

  • Was de vijgen en dep ze droog.
  • Snijd de bovenkant van de vijgen vier- of zesmaal in en druk ze voorzichtig open.
  • Leg de vijgen in een ondiepe, magnetronbestendige schaal.
  • Roer de gorgonzola met de slagroom tot een dikke massa en schep in de vijgen.
  • Verwarm de schaal onafgedekt ± 30 seconden op 100% in de magnetron.
  • Serveer eventueel met een mengsel van crème fraîche en slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na het verwarmen.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Vin Santo of een late oogst Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas / Magnetron koken
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch