Warme Vijgen met Gorgonzola
Warme, rijpe vijgen gevuld met romige gorgonzola, een snel en elegant dessert.
Equipment
- Magnetronbestendige schaal
- mes
Ingrediënten
- 4 rijpe vijgen
- 75 g gorgonzola
- ½ dl slagroom
- Optioneel:
- crème fraîche
Instructies
- Was de vijgen en dep ze droog.
- Snijd de bovenkant van de vijgen vier- of zesmaal in en druk ze voorzichtig open.
- Leg de vijgen in een ondiepe, magnetronbestendige schaal.
- Roer de gorgonzola met de slagroom tot een dikke massa en schep in de vijgen.
- Verwarm de schaal onafgedekt ± 30 seconden op 100% in de magnetron.
- Serveer eventueel met een mengsel van crème fraîche en slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het verwarmen.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Vin Santo of een late oogst Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g