Weense Delights: Gepaneerde Konijnerug met Romige Ansjovis-Caper Saus
Een klassieke Oostenrijkse maaltijd met gepaneerde konijnerug geserveerd met een romige ansjovis-caper saus en vers bereide pasta.
Equipment
- grote koekepan
- Kookpan voor eieren
- messen
Ingrediënten
- 4 konijnefilets
- Zout peper
- Bloem
- 3 eieren
- Vers broodkruim
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 80 g boter
- 8 ansjovisfilets blikje, uitgelekt en afgespoeld
- 24 kappertjes
- Vers broodkruim
- Fijngehakte peterselie
- 1 ¼ dl crème fraîche
Instructies
- Voorbereiden van de escalopes: Snijd de konijnefilets in dunne plakjes (escalopes) en bestrooi met zout, peper en een beetje bloem.
- Paneren: Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
- Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door vers broodkruim.
- Koken van eieren: Kook 2 eieren 7 minuten hard, hak ze fijn en zet apart.
- Bakken van de escalopes: Verhit de boter in een pan en bak de plakjes vlees 6 minuten goudbruin, halverwege keren.
- Leg ze op een schaal.
- Bereiden van de saus: Schenk het meeste bakvet uit de pan.
- Voeg de ansjovis met 2 eetlepels water toe en laat zachtjes smelten.
- Voeg kappertjes, het gekookte ei en peterselie toe en kook kort door.
- Roer de crème fraîche erdoor.
- Serveren: Serveer de vleesfilets op een bedje van sla met de saus erover geschept.
- Garneer met aalbessen.
- Serveer met verse pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte, frisse Grüner Veltliner uit Oostenrijk past perfect bij dit gerecht, met zijn kruiden- en citrusachtige tonen die mooi harmoniëren met de rijke smaken van de saus.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 620 mg | Sugar: 3 g