Gepaneerde en goudbruin gebakken escalopes van konijnerug, geserveerd op een bedje van verse sla met een romige saus van ansjovis, kappertjes en crème fraîche, gegarneerd met peterselie en aalbessen. Het gerecht wordt gepresenteerd in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Weense Delights: Gepaneerde Konijnerug met Romige Ansjovis-Caper Saus

Een klassieke Oostenrijkse maaltijd met gepaneerde konijnerug geserveerd met een romige ansjovis-caper saus en vers bereide pasta.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote koekepan
  • Kookpan voor eieren
  • messen

Ingrediënten

  • 4 konijnefilets
  • Zout peper
  • Bloem
  • 3 eieren
  • Vers broodkruim
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 80 g boter
  • 8 ansjovisfilets blikje, uitgelekt en afgespoeld
  • 24 kappertjes
  • Vers broodkruim
  • Fijngehakte peterselie
  • 1 ¼ dl crème fraîche

Instructies

  • Voorbereiden van de escalopes: Snijd de konijnefilets in dunne plakjes (escalopes) en bestrooi met zout, peper en een beetje bloem.
  • Paneren: Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
  • Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door vers broodkruim.
  • Koken van eieren: Kook 2 eieren 7 minuten hard, hak ze fijn en zet apart.
  • Bakken van de escalopes: Verhit de boter in een pan en bak de plakjes vlees 6 minuten goudbruin, halverwege keren.
  • Leg ze op een schaal.
  • Bereiden van de saus: Schenk het meeste bakvet uit de pan.
  • Voeg de ansjovis met 2 eetlepels water toe en laat zachtjes smelten.
  • Voeg kappertjes, het gekookte ei en peterselie toe en kook kort door.
  • Roer de crème fraîche erdoor.
  • Serveren: Serveer de vleesfilets op een bedje van sla met de saus erover geschept.
  • Garneer met aalbessen.
  • Serveer met verse pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een lichte, frisse Grüner Veltliner uit Oostenrijk past perfect bij dit gerecht, met zijn kruiden- en citrusachtige tonen die mooi harmoniëren met de rijke smaken van de saus.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 620 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Oostenrijk
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Glutenvrij / Natriumarm / Notenvrij