Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 hazenrugfilet
- 1 hertenbiefstuk
- 1 struisvogelbiefstuk
- 1 zakje stoneleeks 8 stuks
- 2 eetlepels Zaanse mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel vloeibare honing
- 125 ml slagroom
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Instructies
- Snijd de onderkant van de stoneleeks af.
- Snijd 2 stoneleeks in dunne schuine ringen voor garnering, en de rest in stukjes van ca. 3 cm.
- Snijd de biefstukjes elk in 8 blokjes.
- Rijg de blokjes vlees om en om aan de satépennen.
- Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan, fruit de stoneleek ca. 1 minuut zachtjes.
- Schenk de slagroom erbij, roer de mosterd en honing erdoor.
- Breng het slagroommengsel aan de kook en houd het daarna op laag vuur warm.
- Verhit de grillpan tot gloeiend heet.
- Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
- Grill het vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
- Leg de spiesjes op borden en schenk de saus ernaast.
- Garneer met de ringetjes stoneleeks.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een goede rode wijn, zoals een Pinot Noir of Merlot, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g