Wortelsoep met Mandarijn en Sinaasappel

Wortelsoep met Mandarijn en Sinaasappel

Een verfrissende en gezonde wortelsoep met een citrusachtige twist, perfect voor koude dagen!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine mandarijnen/sinaasappels geperst
  • 1 geperste knoflookteen
  • 2 cm gember fijn geraspt
  • 2 blokjes groentebouillon
  • ½ courgette grof geraspt
  • ¾ liter water
  • 1 pond wortelen grof geraspt
  • Handje selderij fijn gesneden

Instructies

  • Breng het water aan de kook in een grote soeppan en voeg de bouillonblokjes toe, roer tot ze zijn opgelost.
  • Voeg de geraspte wortelen, courgette, gember en knoflook toe aan de pan.
  • Laat dit geheel 15 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  • Giet het sap van de mandarijnen of sinaasappels in de pan en roer goed door.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde consistentie is bereikt.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met fijn gesneden selderij voor een frisse bite.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 2 g | Vet: 1 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch