Aardappel courgettetaart met ansjovis
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 ui
- 2 courgettes
- 2 aardappels
- 2 blikjes ansjovisfilets à 46 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eieren
- 1 pakje room culinair 200 ml
- 75 g gemalen kaas
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Pel en snipper de ui.
- Was de courgettes en snijd ze in plakken.
- Schil de aardappels en snijd ze in plakken.
- Laat de ansjovisfilets uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit olijfolie in een braadpan.
- Bak de ui gedurende 2 minuten.
- Voeg de ansjovis toe en bak deze zachtjes mee.
- Druk de ansjovis tijdens het bakken uit elkaar en laat ze in de olie oplossen.
- Kook de aardappelplakjes 5 minuten, giet ze af en laat ze uitlekken.
- Klop de eieren los met de room en peper.
- Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en prik de bodem op verschillende plaatsen in.
- Verdeel de courgette- en aardappelplakjes om en om over de bodem.
- Schep het ansjovis-ui mengsel door het room-eimengsel.
- Giet het roommengsel in de quichevorm en bestrooi met kaas.
- Bak de taart in het midden van de oven in 35 minuten gaar en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Aardappel-Courgettetaart met Ansjovis met een frisse tomatensalade voor een heerlijke combinatie.