Aardappel courgettetaart met ansjovis

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 2 aardappels
  • 2 blikjes ansjovisfilets à 46 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 pakje room culinair 200 ml
  • 75 g gemalen kaas

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Pel en snipper de ui.
  • Was de courgettes en snijd ze in plakken.
  • Schil de aardappels en snijd ze in plakken.
  • Laat de ansjovisfilets uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit olijfolie in een braadpan.
  • Bak de ui gedurende 2 minuten.
  • Voeg de ansjovis toe en bak deze zachtjes mee.
  • Druk de ansjovis tijdens het bakken uit elkaar en laat ze in de olie oplossen.
  • Kook de aardappelplakjes 5 minuten, giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Klop de eieren los met de room en peper.
  • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en prik de bodem op verschillende plaatsen in.
  • Verdeel de courgette- en aardappelplakjes om en om over de bodem.
  • Schep het ansjovis-ui mengsel door het room-eimengsel.
  • Giet het roommengsel in de quichevorm en bestrooi met kaas.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 35 minuten gaar en goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Aardappel-Courgettetaart met Ansjovis met een frisse tomatensalade voor een heerlijke combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Vis
Land van herkomst Nederland