Knapperige ei spinazietaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak fillobladerdeeg diepvries, 225 g
  • 6 eieren
  • 1 pak spinazie deelblokjes, 450 g
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 1 pakje roomkaas met kruiden 125 g

Instructies

  • Fillodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien.
  • Helft eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en in plakjes snijden.
  • Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen.
  • Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen.
  • Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen.
  • Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper.
  • Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen.
  • Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen.
  • Rest van spinaziemengsel in vorm leggen.
  • Laatste vel fillodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien.
  • Taart in ca. 45 minuten goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch