Lekkerbekjes met mosterdsaus
Snel te maken
Ingrediënten
- 800 g aardappels vastkokende
- ½ pot volle kwark à 500 g
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) Dijonmosterd pot à 215 g
- ½ zakje peterselie verse à 30 g
- 2 zachtzure appels
- 1 schaal bietjes gekookte ca. 500 g
- 2 schaaltjes lekkerbekjes à ca. 225 g
Instructies
- Aardappels onder stromend water schoonborstelen, halveren en in ca. 20 minuten gaar koken.
- Kwark mengen met mayonaise en mosterd.
- Peterselie fijn knippen en door kwark scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden.
- Bietjes schillen en in plakken snijden.
- In magnetron bietjes met appel ca. 2 minuten afgedekt verhitten op hoogste stand (700 watt).
- In droge koekenpan lekkerbekjes in ca. 3 minuten verwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekkerbekjes serveren met gekookte aardappels in schil, mosterdsaus en bietjes.