Lekkerbekjes met mosterdsaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g aardappels vastkokende
  • ½ pot volle kwark à 500 g
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 eetlepel(s) Dijonmosterd pot à 215 g
  • ½ zakje peterselie verse à 30 g
  • 2 zachtzure appels
  • 1 schaal bietjes gekookte ca. 500 g
  • 2 schaaltjes lekkerbekjes à ca. 225 g

Instructies

  • Aardappels onder stromend water schoonborstelen, halveren en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Kwark mengen met mayonaise en mosterd.
  • Peterselie fijn knippen en door kwark scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden.
  • Bietjes schillen en in plakken snijden.
  • In magnetron bietjes met appel ca. 2 minuten afgedekt verhitten op hoogste stand (700 watt).
  • In droge koekenpan lekkerbekjes in ca. 3 minuten verwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekkerbekjes serveren met gekookte aardappels in schil, mosterdsaus en bietjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland