Pakketjes met gegrilde zalm

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten zalm à ca. 150 g
  • 1 dl olijfolie milde
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • ½ kleine gele courgette
  • ½ kleine groene courgette
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 4 bouquets garni van 4 laurierbladeren &8 takjes krulpeterselie en venkelgroen
  • 1 citroen
  • 50 gram boter
  • 1 dl olijfolie milde + beetje extra
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
  • takjes tijm

Instructies

  • Verhit de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui en aardappel 3 minuten.
  • Voeg de bouillon en bloemkool toe (houd wat roosjes apart voor de garnering) en laat het geheel 10-15 minuten pruttelen.
  • Spoel de zalmmoten af, dep ze droog en leg ze in een schaal.
  • Klop de olie en het citroensap door elkaar en schenk dit mengsel over de vis.
  • Laat de vis 1 uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak de courgettes schoon, schaaf ze in lange, dunne sliertjes (bijv. met een kaasschaaf) en kook ze 1-2 minuten in water met wat zout.
  • Giet ze af en spoel ze met koud water.
  • Giet de vis af en kerf het vel twee keer licht in.
  • Verhit een grillpan met anti-aanbaklaag (niet invetten) en bak de moten, met de velkant eerst, ca. 3 minuten per kant.
  • De vis mag van binnen nog een beetje roze zijn.
  • Knip 8 rechthoeken van 25 x 20 cm uit vetvrij papier.
  • Bestrijk 4 vellen papier dun met wat olie, leg er een bouquet garni op en daarna de zalmmoot.
  • Bestrooi de vis met zout en peper en leg op elke moot een bergje courgette en daarop nog een stuk papier.
  • Vouw de randen van het papier om tot niet te strakke pakketjes.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven.
  • Boen de citroen schoon en snijd hem in partjes of plakken.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Neem de zalm uit de oven, vouw de pakketjes open en schenk een beetje boter over de vis.
  • Garneer de pakketjes met de citroen, peterselie en tijm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Indonesië