Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 moten zalm à ca. 150 g
- 1 dl olijfolie milde
- 1 eetlepel(s) citroensap
- ½ kleine gele courgette
- ½ kleine groene courgette
- zeezout
- versgemalen peper
- 4 bouquets garni van 4 laurierbladeren &8 takjes krulpeterselie en venkelgroen
- 1 citroen
- 50 gram boter
- 1 dl olijfolie milde + beetje extra
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
- takjes tijm
Instructies
- Verhit de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui en aardappel 3 minuten.
- Voeg de bouillon en bloemkool toe (houd wat roosjes apart voor de garnering) en laat het geheel 10-15 minuten pruttelen.
- Spoel de zalmmoten af, dep ze droog en leg ze in een schaal.
- Klop de olie en het citroensap door elkaar en schenk dit mengsel over de vis.
- Laat de vis 1 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de courgettes schoon, schaaf ze in lange, dunne sliertjes (bijv. met een kaasschaaf) en kook ze 1-2 minuten in water met wat zout.
- Giet ze af en spoel ze met koud water.
- Giet de vis af en kerf het vel twee keer licht in.
- Verhit een grillpan met anti-aanbaklaag (niet invetten) en bak de moten, met de velkant eerst, ca. 3 minuten per kant.
- De vis mag van binnen nog een beetje roze zijn.
- Knip 8 rechthoeken van 25 x 20 cm uit vetvrij papier.
- Bestrijk 4 vellen papier dun met wat olie, leg er een bouquet garni op en daarna de zalmmoot.
- Bestrooi de vis met zout en peper en leg op elke moot een bergje courgette en daarop nog een stuk papier.
- Vouw de randen van het papier om tot niet te strakke pakketjes.
- Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven.
- Boen de citroen schoon en snijd hem in partjes of plakken.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Neem de zalm uit de oven, vouw de pakketjes open en schenk een beetje boter over de vis.
- Garneer de pakketjes met de citroen, peterselie en tijm.