Een Mexicaans geïnspireerde presentatie van een wraptaart, geserveerd in een rustieke aardewerken schaal. De taart bestaat uit goudbruine tortillawraps, gestapeld met gekruid gehakt, tomatensaus, cherrytomaatjes, pesto en ricotta. De bovenkant is bedekt met gesmolten kaas en gegarneerd met verse koriander en partjes limoen. De setting bevat kleurrijke Mexicaanse textielpatronen, een houten tafel en warm sfeervol licht, wat zorgt voor een feestelijke uitstraling. 🌶️🍅✨

Italiaanse Wraptaart met Gehakt en Pesto

Een heerlijke Italiaanse wraptaart met gehakt, tomatensaus, pesto en gesmolten kaas. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Porties: 2
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 wraps
  • 150 g gehakt
  • 250 g gezeefde tomaten
  • ½ ui gesnipperd
  • 1 bakje cherry tomaatjes gehalveerd
  • 1 potje pesto
  • 5 eetlepels ricotta of crème fraîche
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snipper de ui en snijd de cherry tomaatjes in helften of kwarten.
  • Breng het gehakt op smaak met (gehakt)kruiden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
  • Voeg de ui en cherry tomaatjes toe en bak dit 3-4 minuten mee.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, chilipoeder, zout en peper.
  • Laat de saus 5-10 minuten zachtjes pruttelen.

Begin nu met het opbouwen van de wraptaart:

  • Leg een wrap op de bodem van een ovenschaal.
  • Voeg een laagje tomatensaus toe.
  • Smeer een andere wrap in met pesto en leg deze (met de pesto naar beneden) op de saus.
  • Herhaal de lagen: wrap, tomatensaus, wrap met pesto, enzovoort.
  • Eindig met een laag tomatensaus en verdeel de ricotta of crème fraîche erover.
  • Strooi als laatste de geraspte kaas over de bovenste laag.
  • Plaats de wraptaart in de oven en bak gedurende 15-20 minuten tot de kaas goudbruin is.
  • Haal de wraptaart uit de oven, laat kort afkoelen en serveer met een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Chianti of een Montepulciano, past perfect bij de rijke smaken van deze Italiaanse wraptaart.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Ovenschotel / Vlees / Wraps
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Lente / Zomer