Italiaanse Wraptaart met Gehakt en Pesto
Een heerlijke Italiaanse wraptaart met gehakt, tomatensaus, pesto en gesmolten kaas. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Equipment
Ingrediënten
- 6 wraps
- 150 g gehakt
- 250 g gezeefde tomaten
- ½ ui gesnipperd
- 1 bakje cherry tomaatjes gehalveerd
- 1 potje pesto
- 5 eetlepels ricotta of crème fraîche
- 2 handjes geraspte kaas
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- ½ theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snipper de ui en snijd de cherry tomaatjes in helften of kwarten.
- Breng het gehakt op smaak met (gehakt)kruiden.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
- Voeg de ui en cherry tomaatjes toe en bak dit 3-4 minuten mee.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, chilipoeder, zout en peper.
- Laat de saus 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
Begin nu met het opbouwen van de wraptaart:
- Leg een wrap op de bodem van een ovenschaal.
- Voeg een laagje tomatensaus toe.
- Smeer een andere wrap in met pesto en leg deze (met de pesto naar beneden) op de saus.
- Herhaal de lagen: wrap, tomatensaus, wrap met pesto, enzovoort.
- Eindig met een laag tomatensaus en verdeel de ricotta of crème fraîche erover.
- Strooi als laatste de geraspte kaas over de bovenste laag.
- Plaats de wraptaart in de oven en bak gedurende 15-20 minuten tot de kaas goudbruin is.
- Haal de wraptaart uit de oven, laat kort afkoelen en serveer met een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Chianti of een Montepulciano, past perfect bij de rijke smaken van deze Italiaanse wraptaart.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g