Zalm- en Rivierkreeftjesstoofpot met Gele Rijst
AllerHande 10 2005
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 200 g gele rijst pak à 325 g
- 1 groene paprika in reepjes gesneden
- 2 eetlepels olie
- 200 g diepvriestuinerwten
- 200 g gerookte zalmsnippers
- 1 bakje rivierkreeftjes 100 g
- 3 eetlepels Japanse sojasaus
Instructies
- Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de paprikareepjes gedurende 2 minuten.
- Voeg de diepvriestuinerwten toe aan de pan en verwarm de groenten afgedekt nog 3 minuten op halfhoog vuur.
- Schep de gerookte zalmsnippers en rivierkreeftjes door de warme groenten.
- Breng het mengsel op smaak met de Japanse sojasaus en peper, en verwarm het geheel nog 1 minuut.
- Serveer de gele rijst met de vis- en groentenstoofpot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
DitJapanse gerecht kan goed worden gecombineerd met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 35 g | Vet: 22 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g