Zalm- en Rivierkreeftjesstoofpot met Gele Rijst

Zalm- en Rivierkreeftjesstoofpot met Gele Rijst

AllerHande 10 2005
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 200 g gele rijst pak à 325 g
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g diepvriestuinerwten
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 1 bakje rivierkreeftjes 100 g
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus

Instructies

  • Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de paprikareepjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de diepvriestuinerwten toe aan de pan en verwarm de groenten afgedekt nog 3 minuten op halfhoog vuur.
  • Schep de gerookte zalmsnippers en rivierkreeftjes door de warme groenten.
  • Breng het mengsel op smaak met de Japanse sojasaus en peper, en verwarm het geheel nog 1 minuut.
  • Serveer de gele rijst met de vis- en groentenstoofpot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

DitJapanse gerecht kan goed worden gecombineerd met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 35 g | Vet: 22 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Vis / Zalm / Zeevruchten
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij