Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- plastic folie
- kleine ronde vormpjes
Ingrediënten
- Pink Lady appels
- handje rucolablaadjes
- 1 klein stronkje witlof
- 40 g pittige blauwschimmelkaas roquefort of gorgonzola
- zout peper
- citroensap
- olijfolie extra vergine
- 300 g zalmfilet in plakjes
Instructies
- Maak de appels schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Hak de rucola en witlofblaadjes fijn.
- Meng in een kom de appelblokjes, rucola, witlof en kaas.
- Breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
- Bekleed de vormpjes met plastic folie en vervolgens met zalmplakjes.
- Schep de appelsalade erin.
- lap de zalmplakjes terug over de salade heen, zodat ze ingepakt zijn.
- Haal de bonbons uit de vormpjes en verwijder de folie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de zalmbonbons met een klein blaadje rucola en serveer ze op een mooie schaal of amuselepels.