Zalmcarpaccio met Grapefruit, Avocado en Lolly Bionda
Een frisse en verfijnde zalmcarpaccio met grapefruit, avocado en een pittige cayennepeperdressing, ideaal voor een elegant voorgerecht.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 400 g zalmfilets zonder vel en graten
- 1 grote roze grapefruit
- Cayennepeper naar smaak
- ¼ krop lollo bionda in plukjes
- 1 rijpe avocado in kleine blokjes
- 2 eetlepels kleine kappertjes
- Takjes dille voor garnering
Instructies
- Laat de zalm in flinterdunne plakjes snijden en verwijder de donkere delen.
- Schil de grapefruit dun en snijd de schil in heel dunne reepjes.
- Kook de reepjes kort in kokend water en spoel ze koud af.
- Pers de grapefruit uit.
- Maak de dressing door het grapefruit sap pittig op smaak te brengen met cayennepeper.
- Marineer de zalm in het grapefruit sap, afgedekt, voor 1 uur in de koelkast.
- Schik de plukjes lollo bionda op de borden en leg de gemarineerde zalm erover.
- Giet de marinade over de zalm en verdeel de avocado en kappertjes erover.
- Garneer de carpaccio met de grapefruit schilreepjes en takjes dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Voor een tonijncarpaccio, schik 250 g rauwe tonijnfilet in dunne plakjes op 4 borden. Klop een dressing van 1 eetlepel Japanse sojasaus, 6 eetlepels druivenpitolie, 1/2-1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels kippenbouillon, zout en peper. Schep 4 shiitake-paddenstoelen, in kleine blokjes, door de dressing. Serveer met lollo rosso en de tonijn. Wijnadvies Een volle droge witte wijn zoals Chablis past perfect bij zowel de zalmcarpaccio als de variatie met tonijn.Voedingswaarden
Calories: 325.1 kcal | koolhydraten: 24.5 g | Protein: 20.2 g | Vet: 17.4 g | Zout: 86.7 g | Sugar: 12.9 g