Zalmfilet in dille-roomsaus
Boodschappen 10-2006
Equipment
Ingrediënten
- 25 g boter
- 2 zalmfilets van ca. 200 g per stuk Vismarine
- ½ komkommer
- ½ dl droge witte wijn
- 100 ml visbouillon van tablet of uit pot
- 100 ml crème fraîche
- 1 theelepel mosterd
- allesbinder
- zout
- peper
- 2 eetlepel(s) gehakte dille vers of diepvries of 1 theelepel gedroogd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
- Leg de zalmfilets naast elkaar in de ovenschaal.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Verdeel de komkommerblokjes over de zalm.
- Schenk de wijn en de helft van de visbouillon erbij.
- Verdeel de rest van de boter over de vis.
- Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de zalm in het midden van de oven in 12 tot 15 minuten gaar worden.
- Schenk het vocht uit de schaal in een pannetje.
- Voeg de rest van de visbouillon, de crème fraîche en mosterd toe.
- Kook de saus iets in of bind deze met allesbinder.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de dille erdoor.
- Serveer de visfilets met de komkommerblokjes op warme borden met de saus erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen of worteltjes.