Zalmfilet in dille-roomsaus

Zalmfilet in dille-roomsaus

Boodschappen 10-2006
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 zalmfilets van ca. 200 g per stuk Vismarine
  • ½ komkommer
  • ½ dl droge witte wijn
  • 100 ml visbouillon van tablet of uit pot
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • allesbinder
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) gehakte dille vers of diepvries of 1 theelepel gedroogd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
  • Leg de zalmfilets naast elkaar in de ovenschaal.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Verdeel de komkommerblokjes over de zalm.
  • Schenk de wijn en de helft van de visbouillon erbij.
  • Verdeel de rest van de boter over de vis.
  • Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de zalm in het midden van de oven in 12 tot 15 minuten gaar worden.
  • Schenk het vocht uit de schaal in een pannetje.
  • Voeg de rest van de visbouillon, de crème fraîche en mosterd toe.
  • Kook de saus iets in of bind deze met allesbinder.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de dille erdoor.
  • Serveer de visfilets met de komkommerblokjes op warme borden met de saus erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen of worteltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm