Zalmhaasje met Frisse Kruidenmarinade en Pasta
Dit heerlijke zalmhaasje gemarineerd in frisse kruiden en limoensap, geserveerd met al dente pasta en tuinkers, is perfect voor een lichte en verfijnde maaltijd.
Ingrediënten
- 2 eetlepels gehakte dille
- Schil van 1 groene citroen
- 1 bosje tuinkers
- Zout
- Olijfolie
- 10 cl limoensap
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Zwarte peper
- 600 g harten van Atlantische zalm
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- Gehakte kleine peper
- 400 g pasta
Instructies
- Snijd de schil van de citroen in fijne reepjes.
- Meng het limoensap, de citroenschil, gehakte kruiden, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout in een kom.
- Marineer de zalm met dit mengsel en laat 30 minuten rusten.
- Kook de pasta 'al dente' volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de zalm uit de marinade en bewaar de marinade.
- Bak de zalm in een pan met wat hete olie gedurende 3 minuten per kant, of langer naar wens.
- Spoel de tuinkers af.
- Leg de pasta op warme borden, bedek met tuinkers en giet de bewaarde marinade erover.
- Plaats de gebakken zalm erbovenop en garneer met schijfjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Dit gerecht gaat uitstekend samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 2 g