Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Kaasschaaf
- of
Ingrediënten
- 150 gram kruidenroomkaas
- 100 gram gerookte zalm sandwichplakken
- 30 gram pijnboompitten geroosterd
- 1 komkommer
- Snufje zwarte peper
- Eventueel
- 1 eetl olijfolie of water
Instructies
- Doe de pijnboompitten in een plastic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn.
- Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas.
- Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van word, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.
- Snijd de komkommer door de lengte doormidden.
- Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af.
- Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden.
- Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten.
- Bestrooi de zalm met een snufje peper.
- Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat.
- Besmeer met het roomkaas mengsel.
- Rol de zalm met komkommer voorzichtig op.
- Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van kruiden roomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruike