Zalmterrine met paling
AllerHande 1996
Equipment
- cakevorm lengte ca. 20 cm,
- plasticfolie
- rond uitsteekvormpje doorsnede ca. 8 cm
Ingrediënten
- 100 gr gerookte zalmfilet
- 100 gr gerookte palingfilet
- 2 blaadjes witte gelatine
- 200 gr verse roomkaas naturel
- 1 eetlepel Franse mosterd
- ¾ dl slagroom
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 1 takje dille zakje á 15 g,
- 1 eetlepel olie om in te vetten
Instructies
Voorbereiding:
- Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
- Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
- In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- Intussen paling in stukjes snijden.
- In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
- Palingstukjes erdoor roeren.
- In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
- Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
- Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
- In kom slagroom bijna stijf kloppen.
- Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
- Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
- Rest van
- plakjes zalm erover verdelen.
- Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
- Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.
Bereiden:
- In broodrooster brood roosteren.
- Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
- Plank op vorm leggen.
- Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
- Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
- Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.