Zeewolf met Peultjes in Lente-uisaus

Zeewolf met Peultjes in Lente-uisaus

Zeewolf met Peultjes in Lente-uisaus

Deze romige zeewolf met peultjes en lente-uisaus is een smaakvol hoofdgerecht dat perfect is voor de feestdagen. Geserveerd met toefjes aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g peultjes
  • 600 g zeewolfmoten
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 ½ pakje kerrie- en lente-uisaus
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • Aardappelpuree voor toefjes aan de rand van de schotel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de peultjes in een ingevette ovenschaal.
  • Leg de zeewolfmoten bovenop de peultjes en bestrooi met zout en peper.
  • Bereid 1 ½ pakje kerrie- en lente-uisaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Roer de crème fraîche door de saus.
  • Giet de saus over de zeewolf.
  • Spuit toefjes aardappelpuree aan de rand van de ovenschaal.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en stoof de vis in ongeveer 25 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay om de smaken van de lente-ui en kerrie goed in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst