Zelfgemaakte Gevogeltefond
Een rijke, zelfgemaakte gevogeltefond, ideaal als basis voor soepen, sauzen en stoofschotels. Dit klassieke basisrecept brengt de smaken van kip, groenten en kruiden perfect samen.
Ingrediƫnten
- 1 kg karkassen poten en/of nekjes van gevogelte (bijvoorbeeld kip)
- Water om alles te bedekken
- 1 wortel in stukken
- 1 ui in stukken
- 1 prei in ringen
- 2 stengels bleekselderij in stukken
- 2 teentjes knoflook geplet
- 1 kruidnagel
- 12 gekneusde zwarte peperkorrels
Instructies
- Breng de karkassen, poten en/of nekjes van gevogelte met ruim water aan de kook.
- Schuim af zodra het kookt.
- Voeg de wortel, ui, prei, bleekselderij, knoflook, kruidnagel en zwarte peperkorrels toe.
- Laat de bouillon 1 uur zachtjes trekken en schuim regelmatig af.
- Zeef de bouillon en laat het zachtjes inkoken tot 1 liter.
- Gebruik de fond direct of bewaar hem gekoeld voor later gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij gerechten waarin deze fond wordt verwerkt.Voedingswaarden
Calories: 50 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g