Zelfgemaakte Gevogeltefond

Zelfgemaakte Gevogeltefond

Zelfgemaakte Gevogeltefond

Een rijke, zelfgemaakte gevogeltefond, ideaal als basis voor soepen, sauzen en stoofschotels. Dit klassieke basisrecept brengt de smaken van kip, groenten en kruiden perfect samen.
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 kg karkassen poten en/of nekjes van gevogelte (bijvoorbeeld kip)
  • Water om alles te bedekken
  • 1 wortel in stukken
  • 1 ui in stukken
  • 1 prei in ringen
  • 2 stengels bleekselderij in stukken
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 1 kruidnagel
  • 12 gekneusde zwarte peperkorrels

Instructies

  • Breng de karkassen, poten en/of nekjes van gevogelte met ruim water aan de kook.
  • Schuim af zodra het kookt.
  • Voeg de wortel, ui, prei, bleekselderij, knoflook, kruidnagel en zwarte peperkorrels toe.
  • Laat de bouillon 1 uur zachtjes trekken en schuim regelmatig af.
  • Zeef de bouillon en laat het zachtjes inkoken tot 1 liter.
  • Gebruik de fond direct of bewaar hem gekoeld voor later gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij gerechten waarin deze fond wordt verwerkt.

Voedingswaarden

Calories: 50 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Basisrecept / Gevogelte
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst