Zelfgemaakte Heksenkaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram kruidenkaas
  • 60 gram Zaanse mayonaise
  • 35 gram prei lichtgroene deel
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 snufje zout
  • ½ citroen
  • Bugles chips optioneel

Instructies

  • Was de prei grondig om eventueel aanwezig zand te verwijderen, vooral tussen het witte en groene deel.
  • Snijd vervolgens de prei in ringen.
  • Doe de prei en peterselie in de foodprocessor.
  • Knijp de helft van de citroen uit boven de foodprocessor.
  • Controleer op eventuele citroenpitten.
  • Voeg vervolgens de mayonaise, poedersuiker, zwarte peper, zout en kruidenkaas toe.
  • Zet de foodprocessor één minuut aan tot alles goed gemengd is.
  • Proef en voeg indien nodig extra kruiden of citroensap toe naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de zelfgemaakte heksenkaas direct met Bugles chips voor een smakelijke dipervaring, of bewaar het in de koelkast voor later gebruik. De heksenkaas wordt zelfs nog lekkerder na een dag, wanneer de smaken goed zijn ingetrokken.
Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om je eigen unieke heksenkaasvariant te creëren!

Voedingswaarden

Serving: 2 eetlepels heksenkaas | Calories: 90 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Saus