Zoete Macaroni met Varkensvlees
Een onverwachte combinatie! Deze macaroni met varkensvlees en vruchten is een smaakvol en zoet gerecht. Perfect voor de hele familie.
Ingrediënten
- 400 gram Hamlappen
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
- 40 gram Boter
- 2 Uien in ringen
- 1 theelepel Kerrie
- 3 Tomaten
- 1 Paprika
- 50 gram Rozijnen
- 1 stokje Kaneel
- 1 stukje Foelie
- 1 Appel
- 1 Peer
- 1 Perzik
- 4 Pruimen
- naar smaak Maïzena
- 350 gram Macaroni
Instructies
- Schil het fruit, verwijder het klokhuis en de pitten, en snijd het in stukjes.
- Bestrooi de hamlappen met peper en zout en snijd ze in stukjes.
- Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
- Voeg de uiringen en de kerrie toe en fruit deze tot de ui glazig wordt.
- Dompel de tomaten in heet water, ontvel ze en snijd ze in vieren.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in dunne reepjes.
- Voeg de paprika, tomaat, rozijnen, het stokje kaneel en de foelie aan het vlees toe en laat het circa 10 minuten smoren.
- Roer nu de stukjes appel, peer, perzik en pruim door het vlees en laat het geheel in 20 minuten zachtjes gaar worden.
- Verwijder vlak voor het serveren het stokje kaneel en de foelie.
- Bind de saus eventueel met wat water aangemaakte maïzena.
- Bereid intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Serveer beide gerechten apart in voorverwarmde schalen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte witte rijst of noedels voor een zoetere smaakervaring, of zoals gesuggereerd, met macaroni.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een stevige rosé.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 30 g
