Zoete Varkenssaté (Saté Manis)

Een rustieke foodfoto van zoete varkenssaté, gegrilde satéspiesjes met een glanzende ketjap manis glazuur, geserveerd op een bord met komkommer en rode peper, op een houten tafel met ketjap, knoflook en sjalotten eromheen.

Zoete Varkenssaté (Saté Manis)

Saté manis is een zoete en malse varkenssaté. Dit Indonesische gerecht met ketjap en sambal is perfect voor de barbecue.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
!ndicatie € 4,00 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tenen Knoflook uit de knijper
  • naar smaak Zout
  • 500 gram Varkensfricandeau
  • 6 eetlepels Ketjap manis
  • 1 eetlepel Javaanse suiker of 2 eetlepels bruine suiker
  • ½ theelepel Sambal manis
  • het sap van 1/2 Citroen

Instructies

  • Vermeng de knoflook uit de knijper met wat zout.
  • Snijd de varkensfricandeau in niet te kleine dobbelstenen.
  • Smeer het vlees in met de knoflookpulp en laat dit een half uur intrekken.
  • Maak een marinade van de ketjap, de suiker, de sambal en het citroensap en klop deze energiek door elkaar, zodat de suiker goed oplost.
  • Giet de marinade over het vlees en laat het vlees zo 3 uur staan.
  • Laat het vlees uitlekken, maar vang de marinade op.
  • Dep het vlees droog en rijg het aan pennen of stokjes.
  • Rooster de satés op de barbecue of grill en bestrijk ze daarbij regelmatig met de achtergebleven marinade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gekookte rijst, gebakken uitjes en komkommer atjar.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een jonge Pinot Noir of een volle, zoete witte wijn zoals een Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Saus / Varkensvlees
Land van herkomst Fusion / Indonesië / Nederland
Jaargetijde: Zomer