Sajoer toemis kool 2

gekruiden kool
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kool
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 3 dl bouillon
  • 2 worteltjes in reepjes
  • 1 eetlepel(s) bladselderie

Instructies

  • Snijd de kool (witte, groene, savooien of chinese) in grove snippers.
  • De kool wassen en goed uit laten lekken in vergiet.
  • De kool moet weer bijna droog zijn.
  • Fruit de ui totdat hij wat begint te verkleuren.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe.
  • Schep alles goed om en doe de sambal of sambal trassi en kool erbij.
  • Alles blijven omscheppen totdat de kool zacht is geworden.
  • Dan de laos en bouillon toevoegen.
  • Laat alles 2 a 3 min. zachtjes doorkoken.
  • Schep vlak voor het opdienen de reepjes wortel erdoor.
  • Het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal en strooi de bladselderie er overheen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië