Pikante Spaghetti met Gehakt en Rozemarijn
Een smaakvolle en snelle spaghetti met rundergehakt, pittige spaghettisaus en een vleugje rozemarijn. Perfect voor een doordeweekse avond als je zin hebt in een eenvoudig maar smaakvol gerecht.
Equipment
- Wokpan
- Hakmolen of blender
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 1 pond rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 paprika mix in blokjes
- 100 g champignons in plakjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 blik tomaten gepureerd
- 1 pot pikante spaghettisaus bijv. van Aldi
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
- 1 pak spaghetti
- Olijfolie voor het bakken
- Zout naar smaak
- Vers gemalen peper naar smaak
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak het rundergehakt rul.
- Voeg de gesneden paprika, champignons en ui toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee tot deze geurig is.
- Pureer de tomaten in een hakmolen en voeg deze samen met de pikante spaghettisaus toe aan het gehaktmengsel.
- Breng het geheel op smaak met sambal (indien gewenst), de suiker, sojasaus en rozemarijn.
- Laat het mengsel even pruttelen.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
- Giet de spaghetti af en meng deze met de saus.
- Serveer de spaghetti warm en breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat extra zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze pittige spaghetti met een stevige rode wijn zoals een Chianti of een Zinfandel om de rijke smaken van het gerecht te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 12 g