Toor dal

Toor dal

gele linzenschotel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram gele linzen
  • 2 wortels in blokjes
  • ½ theelepel Kerriepoeder
  • 3 kardemompeulen opengesneden en kleine zaadjes eruit gehaald
  • ½ theelepel komijnzaadjes
  • 2 uien grof gehakt
  • 200 gram bloemkool in roosjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 200 gram sperziebonen in drieën gesneden
  • bos(jes) koriander

Instructies

  • Fruit de uien 5 minuten, voeg de kleine kardemomzaadjes, komijnzaadjes, wortels, aubergine en kerriepoeder toe en fruit nog 5 minuten.
  • Voeg nu de linzen toe, zout en peper naar smaak, 4 deciliter water, de bloemkool en de sperziebonen en kook dit geheel een kwartier.
  • Roer het om en bestrooi met koriander.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Bangladesh / Nepal / Tibet
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch