Rasgolla

Rasgolla

In Nepal heet dit Rasbari
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram cottage cheese
  • 3 eetlepel(s) griesmeel
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel(s) rozenwater
  • anijszaad

Instructies

  • Meng de cottage cheese met de griesmeel en kneed het goed door elkaar.
  • Maak 20 balletjes van dit mengsel en zet ze een uur in de koelkast.
  • Breng 7 deciliter water met de suiker en rozenwater aan de kook en pocheer de balletjes hierin tot ze gaan drijven.
  • Laat ze goed afkoelen en bestrooi ze met anijszaad.

Notities / Tips / Wijnadvies

Rasbari horen eruit te zien als balletjes maar ik gebruikte Worldcook’s dichterlijke vrijheid en maakte er blokjes van.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Bangladesh / Nepal / Tibet
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch