Vanilleroomijs met druiven en amandelen

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 250 g pitloze rode druiven bakje à 500 g
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel suiker
  • 8 eetlepels kookroom schenkbaar, flesje à 250 ml
  • 8 bolletjes vanilleroomijs bak à 1000 ml

Instructies

  • In droge pan amandelen roosteren tot ze lichtbruin zijn.
  • Druiven wassen en halveren.
  • Margarine in pan verhitten.
  • Druiven met suiker toevoegen en op laag vuur kort verwarmen.
  • Kookroom toevoegen en verwarmen tot saus een beetje inkookt.
  • IJs over 4 borden verdelen.
  • Druiven met saus er omheen schenken en garneren met amandelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht