Warme druiventaart uit de oven met ijs

Warme druiventaart uit de oven met ijs

AllerHande februari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 75 g bloem
  • 150 ml melk
  • 250 g witte druiven pitloze
  • poedersuiker
  • 1 l vanilleroomijs

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In kom eieren met suiker luchtig en schuimig kloppen.
  • Bloem, mespunt zout en melk toevoegen en tot dun beslag kloppen.
  • Beslag in ingevette taartvorm schenken en druiven erover verdelen.
  • Vorm 1 richel onder midden in oven zetten en taart in 40-45 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Taart iets laten afkoelen en royaal bestrooien met poedersuiker.
  • In punten snijden en over borden verdelen.
  • Bolletjes ijs ernaast scheppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht / Taart