Witte chocolade ijs

Witte chocolade ijs

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 Deciliter Room
  • 2 Deciliter Kokosmelk
  • 150 Gram Witte Chocolade Gehakt
  • 2 eetlepel(s) Gember In Siroop Fijngesneden
  • 4 Eidooiers
  • 100 Gram Suiker

Instructies

  • Meng de eidooiers met de suiker.
  • Breng de kokosmelk aan de kook, voeg het eidooiermengsel toe en laat het geheel al roerend tegen de kook aan komen, maar niet koken.
  • Neem de pan van het vuur en los de helft van de witte chocolade erin op; laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de slagroom stijf en roer deze erdoor, en tevens de overgebleven chocolade en de gember.
  • Zet het mengsel in de vriezer gedurende vijf uur en roer elk uur, of gebruik een ijsmachine.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / IJs / Nagerecht