Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grove tapenade van zongedroogde tomaten
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
3
eetlepels
olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
▢
250
g
tomaatjes
halfgedroogde zelfbediening of potje gedroogde tomaatjes in olie
▢
15
gr
basilicum
verse
▢
4
gegrilde paprika's
potje
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
Instructies
Ui pellen en grof hakken.
In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten.
Tomaten (indien potje gedroogde tomaatjes worden gebruikt, eerst laten uitlekken),
afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden.
Basilicum grof hakken.
Paprika's grof hakken. Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen.
Serveren met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende
pastagerechten te geven.
Voedingswaarden
Calories:
145
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Tapas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch