Geniet van deze romige en verfrissende kabeljauwmousse met een vleugje citroen en dille. Perfect als voorgerecht tijdens de feestdagen, geserveerd met stokbrood.
Pocheer de kabeljauwfilet in een pan met 1 ½ dl water en 1 ½ dl droge witte wijn gedurende ongeveer 20 minuten tegen het kookpunt aantot de vis gaar is.
Haal de vis uit de pan en laat deze afkoelen. Meet het kookvocht af en vul zo nodig aan tot 2 ½ dl.
Maak een vis & dillesaus met het gemeten kookvocht volgens de gebruiksaanwijzing.
Los het geweekte blaadje witte gelatine op in de saus en laat afkoelen.
Pureer de afgekoelde vis samen met de vis & dillesaus in een foodprocessor.
Roer de fijngeknipte dille door de gepureerde vis.
Schepvoorzichtig de stijfgeslagen slagroom door het vismengsel.
Breng de kabeljauwmousse op smaak met 1-2 eetlepels citroensapzout en peper.
Laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met toefjes verse dille en serveer met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de citroen- en dillesmaken in de mousse goed aanvult.