Zachte broodjes

Zachte broodjes

Porties: 16 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Nodig:voor 16 stuks

  • 250 g bloem
  • 100 ml lauwe melk
  • 45 g boter
  • 1 ei
  • 45 g suiker
  • snufje zout
  • 5 g instant gist

Voor het garneren:

  • 30 g suiker
  • jam
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kokos

Instructies

  • Zeef de bloem voeg,suiker,ei boter,gist en beetje bij beetje de melk dan het zout.
  • Alles goed kneden tot een zacht deeg
  • Verdeel het deeg in 16 porties deze uitrollen tot een sliert en een vorm geven als op de foto.
  • Op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en 1 uur laten rijzen
  • Oven voor verwarmen op 250 graden en 10 min bakken.
  • Boter smelten ,de suiker en vanillesuiker mengen.De gebakken broodjes met gesmolten boter bestrijken en door de suiker halen.
  • Of met warme jam bestrijken en wat kokos erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Verwarm de oven voor dat je begint 5min op 50graden en zet hem dan uit.
Doe de bakplaat met broodjes in de oven.Zet onder in de oven een bord met gekookt water en laat de broodjes rijzen.
De broodjes rijzen sneller en drogen niet uit door het damp van het water.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Marokko