Zachte pastinaaksoep met frisse appel

Zachte pastinaaksoep met frisse appel

Een romige pastinaaksoep met een frisse twist van appel. Perfect als verwarmend voorgerecht op een herfstdag.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine goudrenet
  • 1 kleine pastinaak
  • 1 uitje
  • ½ liter bouillon
  • Olie
  • Zout

Instructies

  • Boen de pastinaak en snijd in blokjes.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Snipper het uitje.
  • Verhit olie in een pan en fruit het uitje glazig.
  • Voeg de blokjes pastinaak en appel toe en bak kort mee.
  • Schenk de bouillon erbij tot de groenten net onder staan.
  • Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Breng op smaak met zout.
  • Voeg indien gewenst wat extra water toe.
  • Serveer eventueel met een scheutje room aan tafel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een drupje room en garneer met een blaadje peterselie voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze lichte groentesoep.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Zout: 1 g | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch