Zalmtartaar met Rucolaolie
Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.
Equipment
- staafmixer, met hoge beker,
- vershoudfolie
- portioneerring ,Ø 7 cm
Ingrediënten
- 20 g rucola
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 1 zalmhaasje
- 200 g gerookte zalm
- 1 citroen
- 10 g bieslook
- 100 g crème fraîche
Instructies
- Doe de rucola en olijfolie in een hoge beker en pureer het mengsel met een staafmixer.
- Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in kleine blokjes.
- Halveer de citroen en pers de helft uit.
- Snijd de rest van de citroen in partjes.
- Snijd de bieslook fijn.
- Meng de zalm met ½ eetlepel citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
- Plaats de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie.
- Schep ¼ van de zalmtartaar in de ring en druk gelijkmatig aan.
- Verwijder de ring of leg een bord dat je ondersteboven op het kommetje plaatst.
- Keer het geheel om, waardoor de zalmtartaar op het bord terechtkomt.
- Verwijder het kommetje.
- Besprenkel de zalmtartaar met de eerder bereide rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook.
- Herhaal deze stappen voor de overige borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit feestelijke en chique voorgerecht kan indruk maken tijdens speciale gelegenheden zoals Kerst.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal