Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g pandanrijst pak à 400 g
- 4 zoete puntpaprika’s
- 2 zoete uien net à 750 g
- 1 teentje knoflook
- 2 groene paprika’s
- 4 eetlepels olie
- 2 bakjes roze garnalen à 125 g
- 1 theelepel koriander
Instructies
- Oven op 200 °C voorverwarmen.
- Rijst volgens beschrijving op verpakking gaarkoken.
- Puntpaprika’s in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen.
- Uien en knoflook pellen en fijnsnijden.
- Groene paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
- In kleine koekenpan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten.
- Garnalen en groene paprika toevoegen en kort meebakken.
- Rijst met garnalen, groenten en koriander mengen.
- Paprika’s met rijstmengsel vullen en met rest olijfolie besprenkelen.
- Paprika’s en restant vulling in ingevette ovenschaal leggen en 15 minuten bakken.
- Gevulde paprika’s over vier borden verdelen en restant vulling ernaast leggen.