Aspergeroomsoep
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- ½ liter kippenbouillon zie basisrecept
- ½ liter groentenbouillon van asperges zie basisrecept
- 2 eetlepels boter
- 2 bloem
- 1 ei
- enkele takjes kervel
- 1,5 dl. room
- muskaatnoot
- peper
- zout
Instructies
- Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden (bewaar ze voor een groentenbouillon van te maken)
- Snij de punten van de asperges en hou deze apart
- Snij de rest van de asperges in stukken
- Breng de kippenbouillon en de groentenbouillon aan de kook
- Voeg de aspergepunten toe en laat 3 min. koken
- Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze koel weg
- Doe de aspergestukken in de bouillon en laat 20 min. zachtjes koken
- Mix de soep zeer fijn (een blender is daarvoor beter dan een handmixer)
- Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door
- Laat even bakken en giet er al roerend de gemixte soep bij
- Kruid met muskaatnoot, peper en zout
- Laat even doorkoken
- Klop in een soepterrine de eierdooier los met de room
- Giet er de hete soep op en roer goed om
- Werk af met de aspergepunten en een takje kervel