voorkomt dat je scherm uit gaat
 Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
- Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden (bewaar ze voor een groentenbouillon van te maken) 
- Snij de punten van de asperges en hou deze apart 
- Snij de rest van de asperges in stukken 
- Breng de kippenbouillon en de groentenbouillon aan de kook 
- Voeg de aspergepunten toe en laat 3 min. koken 
- Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze koel weg 
- Doe de aspergestukken in de bouillon en laat 20 min. zachtjes koken 
- Mix de soep zeer fijn (een blender is daarvoor beter dan een handmixer) 
- Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door 
- Laat even bakken en giet er al roerend de gemixte soep bij 
- Kruid met muskaatnoot, peper en zout 
- Laat even doorkoken 
- Klop in een soepterrine de eierdooier los met de room 
- Giet er de hete soep op en roer goed om 
- Werk af met de aspergepunten en een takje kervel 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
	
Gerelateerd
		 
			Receptenplein.nl
Home / Aspergeroomsoep