Carnavalsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ pot witte bonen
  • 4 tomaten
  • 300 g belegen Goudse kaas
  • 1 ui
  • 2 augurken
  • 4 eetlepel(s) augurkennat
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) fijngehakte bladselderij

Instructies

  • Laat de witte bonen goed uitlekken.
  • Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder het zaad.
  • Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en de kaas in.kleine blokjes.
  • Hak de gepelde ui en de augurken fijn.
  • Maak een sausje van augurkennat, zout, peper, paprikapoeder en bladselderij.
  • Schep alle ingrediënten goed door de saus.
  • Deze kleurrijke salade kan als stevig lunchgerecht worden gegeven, maar is ook heel goed geschikt - wanneer u de aangegeven hoeveelheden iets verhoogt - als hoofdgerecht op een zomerse dag.

Notities / Tips / Wijnadvies

Witte en bruine bonen worden beschouwd als typisch Nederlands voedsel.
Dank zij de Nederlanders zijn bonen bijvoorbeeld in de Verenigde Staten populair geworden.
Een daar bekend gerecht als Boston baleed beaus, bruine bonen met stroop, stamt oorspronkelijk uit ons land.
In Zuid-Frankrijk en Spanje worden grote witte bonen met een uitstekende smaak gekweekt, die het hoofdbestanddeel vormen van beroemde schotels uit die streken, zoals cassoulet en fabada.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Brabant / Gelderland / Limburg / Nederland