Couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr. pruimen gedroogde / ontpit
  • 150 gr. boter of margarine
  • 1 kg. lamsvlees in stukken
  • 2 ui fijngesneden
  • 100 gr. amandelen blanke ontvliesde
  • 8 draadjes saffraan
  • ½ koenjit
  • zout
  • peper
  • ½ theel Ras el Hanout mengsel van verschillende kruiden te koop in marokkaanse of turkse winkels
  • 2 eetlepel(s) rozijnen
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 1 kaneel
  • 1 kg. couscous

Instructies

  • Pruimen met ruim warm water overgieten en 3 uur laten weken, laten uitlekken
  • Pan met ca. 1 1/2 liter water aan de kook brengen. 40 gr. boter hierin laten smelten. Vlees, 1 ui, amandelen, saffraan, koenjit zout, peper en ras el-hanout toevoegen. Mengsel onafgedekt ca. 2 uur zachtjes laten koken en vocht hierbij zoveel mogelijk laten verdampen. Intussen in andere pan 35 gr. boter verwarmen en hierin 1 ui 5-10 min. zachtjes bakken. Pruimen en rozijnen bij uien toevoegen en 3 min. meewarmen. Honing en kaneel erdoor roeren en 2 min. verwarmen. Couscous met zout en kaneel bereiden volgens gebruiksaanwzijng op verpakking en voor serveren couscous mengen met 75 gr. boter.
  • Couscous op schaal leggen. Vlees- en pruimenmengsel over couscous verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees / Vlees