Spain

Recepten en gerechten uit Spanje

Duik in de kleurrijke en smaakvolle wereld van de Spaanse keuken met een selectie van authentieke recepten die de culinaire tradities van dit zonnige land weerspiegelen. De Spaanse keuken is beroemd om zijn diversiteit en rijke smaken, met een scala aan gerechten die variëren van hartige tapas tot stevige hoofdgerechten. Probeer iconische gerechten zoals paella (een geurige rijstschotel met saffraan, zeevruchten, kip en groenten), tapas (kleine hapjes zoals patatas bravas, albondigas en gambas al ajillo), en gazpacho (een verfrissende koude tomatensoep met komkommer, paprika en knoflook). Deze recepten brengen de authentieke smaken van Spanje naar je eigen keuken en laten je genieten van de culinaire rijkdom en levendige sfeer van dit mediterrane land.


5 ingrediënten paella
5 ingrediënten paella
Aardappel kaaskroketten
Aardappel kaaskroketten
Aardappelblokjes in pikante tomatensaus
Aardappelblokjes in pikante tomatensaus
Aardappelen in knoflookmayonaise
Aardappelen in knoflookmayonaise
Aardappelen uit Extremadura
Aardappelomelet met chorizo
Aardappelsalade met ansjovis
Aardappeltortilla 2 van Onbekende Auteur
Abrikozengaletjes met serranoham
Abrikozen Galettes met Serranoham
aceitunas en escabeche
Aceitunas en escabeche
Aïoli 11
Ajo Blanco
al-andalus kruiden
Al-Andalus Kruidenmix
Albondigal
Albondigas con salsa de tomate
Albondigas con salsa de tomate 2
Albondigas con salza de tomate
Albondigas con salza de tomate
Albondigas met rode saus
Albondigas met rode saus
Albondigas van Allerhande
Albondigas van Astrid Veltman
Allitas de pollo a ajengibre
Andalusische crème
Andalusische knoflooksoep
Ansjovisboter met groene kruiden
Arroz a Banda met Garnalen en Kabeljauw
Arroz a Banda met Garnalen en Kabeljauw
Artisjokbodems met tapenade
Artisjokken in Mediterraanse Sherrymarinade
Asperges in verse zalm
Asturiaanse pasteitjes
Asturiaanse pasteitjes
Aubergine tapas
Banderilla met garnaal en asperge
Banderilla met garnaal en asperge
Banderillas
Banderillas
Baskische kip
Baskische kip
Baskische kip 2
Baskische kip 3
Baskische kip
Baskische kip 4
Baskische tuinbonen
Boquerones
Boursin-hapje met zalm
Boursin-hapje met zalm
Bruschetta met salsa
Bruschetta met salsa
Buñuelos de pollo
Cajunkip met Limoensaus
Cajunkip met Limoensaus
Een stevige caldereta (visstoofpot) geserveerd in een rustieke ovenschaal, gevuld met lagen witte vis, mosselen, garnalen, rode paprika en een rijke tomatensaus, gegarneerd met verse peterselie en citroenpartjes. Ernaast liggen geroosterde sneetjes brood, ideaal om de saus mee op te deppen. Geplaatst in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.
Caldereta Visstoofpot
Carne de membrillo
Castellon de la Plana
Castiliaans rond brood
Catalaans gebak
Catalaans knoflookbrood met tomaat
Catalaans rijstgerecht
Catalaans rijstgerecht
Catalaanse Crème
Catalaanse Mosselsoep met Kaas en Cognac
Catalaanse Vissoep
Celestinos à la Reine
Champignon baconspiesjes
Champignonhoedjes gevuld met chorizo
Champignonhoedjes gevuld met chorizo
Chili sin carne met guacamole
Chorizo aardappel ui tortilla
Chorizo Broodrondjes
Chorizo gehaktballen a la Sandra
Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Chorizo met pimentos en brood
Chorizo tapas
Cocktailgarnalenspiesjes
Congrio in Salsa Verde
Consommé Madrilène
Costillas
Crema Catalana
Crème Andalouse
Croquettas de Pollo
Drumsticks met pijnboompitten
Ei met augurkdressing en serranoham
Eierbrood
El Moje - Tomatensalade met Tonijn
El Moje – Tomatensalade met Tonijn
Empanada met chorizo
Empanada's gevuld met vlees
Empanada’s met Gehaktvulling
Empanadas
Empanadas
Empanadas con queso y chorizo
Empanadas con queso y chorizo
Empanadillas met paddestoelen en garnalen
Ensaimadas
Ensaimadas
Erwtensoep met Chorizo en Verse Groenten
Escalopes de veau à l’Andalouse
Filet mignon de porc à la Granadienne
Foie de porc à l’Espagnole
Fricassée de veau à la Corduane
Frittata van geroosterde groente
Frittata van geroosterde groente
Fruitsangria van Mallorca
Gamba’s al Ajillo
Gamba’s in Roomsaus
Gamba’s met San Daniele ham
Gamba’s omwikkeld met San Daniele Ham en Ajo y Perejil Puree
Gambaspiesjes
Garnalen in knoflooksaus
Garnalenschoteltje
Garniture à l’Andalouse
Garniture à la Valencienne
Gazpacho Andaluz 2
Gazpacho Andaluz van Astrid Veltman
Gazpacho Andaluz van Astrid Veltman 3
Gazpacho in borrelglaasjes
Gazpacho met gefrituurde roodbaars
Gazpacho
Gazpacho van  Harry Bloksma
gazpacho
Gazpacho van Astrid Veltman
Gazpacho van Astrid Veltman 2
1
2
3
4