Verfijnde Visbouillon

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 liter water
  • 200 ml azijn
  • 3 kruidnagels
  • Schil van 2 citroenen
  • 20 zwarte peperkorrels
  • 500 ml droge witte wijn
  • 2 laurierbladeren
  • 1 kilogram visafval zoals koppen, graten en vinnen
  • 1 wortel in plakjes gesneden

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een grote pan.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het vervolgens 30 minuten zachtjes trekken.
  • Schuim af en toe eventueel het oppervlak van de bouillon af.
  • Passeer de bouillon door een fijne zeef of een neteldoek om alle vaste deeltjes te verwijderen en een heldere bouillon te verkrijgen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze visbouillon wordt meestal gebruikt als basis voor andere gerechten, dus het wordt niet traditioneel geserveerd met wijn. Als je echter toch een wijn wilt drinken, kies dan voor een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die goed samengaat met visgerechten.

Voedingswaarden

Calories: 50 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 1 g | Zout: 0.02 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Soep / Vis / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij